Metoda simpla: luati un inel pe care il purtati si pur si simplu masurati-i diametrul doar la deschiderea interioara, nu luati in calcul si grosimea inelului.

Corelati cu tabelul de mai jos pentru a afla circumferinta in mm


alte variante

 Pasul1: Luati o bucata de panglica (sau ata), lunga de minim 8-10 cm, un pix si o rigla in mm/cm.   Pasul 2: Rulati panglica in jurul bazei degetului pe care veti dori sa purtati inelul. Trebuie sa lasati un mic spatiu, joc, care sa permita panglicii sa treaca in forma rulata peste incheietura cea mai groasa a degetului.   Pasul 3:Marcati cu pixul punctul de pe panglica unde se suprapune unul din capetele panglicii si locul unde se inchide cercul format in jurul degetului. Pasul 4: Inlaturati panglica de pe deget si intindeti-o perfect pe linie, de la capat pana la punctul marcat cu pixul si notati masura in milimetri sau centimetri (1cm=10mm). Ajustati masuratoarea la numere intregi, fara zecimale.   Pasul 5 : Comparati cifra in mm din masuratoarea facuta la pasul 4 cu cifrele din tabelul de mai jos.   

 

    

SAU

aflati diametrul unui inel pe care-l detineti :

-trasati cercul format de banda inelului pe o foaie de hartie , apoi masurati cu rigla diametrul cercului ( exemplu in imaginea de mai jos )


     Sfaturi utile:  1. Este recomandat sa faceti masuratoarea la finalul unei zile, cind degetele sunt de obicei usor umflate, datorita efortului de peste zi. Astfel, masurind dimineata, riscati ca odata comandat inelul, ulterior sa va stringa pe degetul preferat, sau chiar sa nu va vina deloc cind degetele vor fi din nou umflate. 2. Daca masura rezultata pica intre doua masuri etalon din tabel, alegeti masura cea mai mare. E mai sigur! O masura mai mare se poate, eventual, micsora, pe cind una mai mica nu. 3. Variatiile de temperatura pot modifica masura. Frigul produce subtierea degetelor, iar caldura produce umflarea acestora.